
Κρέπες με ταχίνι, μέλι, σοκολάτα και μπισκότα
ΧΡΟΝΟΣ 80’, ΜΕΡΙΔΕΣ 12, ΔΥΣΚΟΛΙΑ 2
ΥΛΙΚΑ
Για τις κρέπες
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά (2%)
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνι
Για τη γέμιση
- 12 κ.γ. ταχίνι
- 12 κ.γ. μέλι Αττική
- 12 κ.γ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
- 12 κ.γ. μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για τη γαρνιτούρα
- Φρούτα της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τη 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το βουτυρώνουμε ελαφρά
- Αδειάζουμε 1/3 φλ. από το μίγμα στο τηγάνι και το ανακινούμε με γρήγορες κινήσεις ώστε το μίγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού.
- Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για 1-2 λεπτά μέχρι οι άκρες να φανούν έτοιμες και η μέση πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την Παρασκευή των υπόλοιπων κρεπών. Το μίγμα θα φτάσει για 12 κρέπες.
- Παίρνουμε μία-μία τις κρέπες απλώνουμε 1 κ.γ. ταχίνι, 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. σοκολάτα τριμμένη, 1 κ.γ. μπισκότο τριμμένο στο κέντρο κάθε κρέπας και διπλώνουμε την κρέπα.
- Διπλώνουμε την κρέπα σε ρολό, περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα, γαρνίρουμε αν θέλουμε με κάποιο φρούτο και σερβίρουμε.