Πουτίγκα με σιμιγδάλι, τυρί κρέμα και μαρμελάδα βερίκοκο

ΧΡΟΝΟΣ: 95’, ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8, ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

ΥΛΙΚΑ:

Για την πουτίγκα:

  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
  • Λίγο αλεύρι για τη φόρμα
  • Μαρμελάδα extra βερίκοκο ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε μία παχιά κρέμα σιμιγδαλιού, η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Απομακρύνουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την κρύα κρέμα σιμιγδαλιού.
  8. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε αργά- αργά στο μείγμα του σιμιγδαλιού – τυριού και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  9. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία αντικολλητική φόρμα, τοποθετούμε το μείγμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή και περιχύνουμε κάθε κομμάτι με μαρμελάδα βερίκοκο.

ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ