Κρέμα με μαστίχα και μαρμελάδα φράουλα ΑΤΤΙΚΗ

ΧΡΟΝΟΣ 250΄, ΜΕΡΙΔΕΣ 4, ΔΥΣΚΟΛΙΑ 2

ΥΛΙΚΑ

  • 7 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου, θρυμματισμένη και χτυπημένη στο γουδί να γίνει σκόνη
  • 100 γρ. extra μαρμελάδα φράουλα ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ
  • Καρύδια για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ακριβώς πριν από σημείο βρασμού.
  3. Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας Χίου. Στύβουμε με τα χέρια τα φύλλα ζελατίνης να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
  4. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το μίγμα, αφαιρούμε από την φωτιά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Εντωμεταξύ βάζουμε σε γυάλινα μπολ από μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Στη συνέχεια μοιράζουμε σε ίσα μέρη το μίγμα με το γάλα στα μπολ.
  7. Επιστρέφουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  8. Ρίχνουμε άλλη μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα φράουλα σε κάθε μπολ, γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.

ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ