
Κρέμα με μαστίχα και μαρμελάδα φράουλα ΑΤΤΙΚΗ
ΧΡΟΝΟΣ 250΄, ΜΕΡΙΔΕΣ 4, ΔΥΣΚΟΛΙΑ 2
ΥΛΙΚΑ
- 7 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. μαστίχα Χίου, θρυμματισμένη και χτυπημένη στο γουδί να γίνει σκόνη
- 100 γρ. extra μαρμελάδα φράουλα ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ
- Καρύδια για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ακριβώς πριν από σημείο βρασμού.
- Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας Χίου. Στύβουμε με τα χέρια τα φύλλα ζελατίνης να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το μίγμα, αφαιρούμε από την φωτιά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Εντωμεταξύ βάζουμε σε γυάλινα μπολ από μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια μοιράζουμε σε ίσα μέρη το μίγμα με το γάλα στα μπολ.
- Επιστρέφουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Ρίχνουμε άλλη μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα φράουλα σε κάθε μπολ, γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.