Κρέπες με ταχίνι, μέλι, σοκολάτα και μπισκότα

ΧΡΟΝΟΣ 80’, ΜΕΡΙΔΕΣ 12, ΔΥΣΚΟΛΙΑ 2

ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά (2%)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνι

Για τη γέμιση

  • 12 κ.γ. ταχίνι
  • 12 κ.γ. μέλι Αττική
  • 12 κ.γ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 12 κ.γ. μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για τη γαρνιτούρα
  • Φρούτα της επιλογής σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τη 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το βουτυρώνουμε ελαφρά
  5. Αδειάζουμε 1/3 φλ. από το μίγμα στο τηγάνι και το ανακινούμε με γρήγορες κινήσεις ώστε το μίγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του τηγανιού.
  6. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί για 1-2 λεπτά μέχρι οι άκρες να φανούν έτοιμες και η μέση πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Με τη βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για την Παρασκευή των υπόλοιπων κρεπών. Το μίγμα θα φτάσει για 12 κρέπες.
  9. Παίρνουμε μία-μία τις κρέπες απλώνουμε 1 κ.γ. ταχίνι, 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. σοκολάτα τριμμένη, 1 κ.γ. μπισκότο τριμμένο στο κέντρο κάθε κρέπας και διπλώνουμε την κρέπα.
  10. Διπλώνουμε την κρέπα σε ρολό, περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα, γαρνίρουμε αν θέλουμε με κάποιο φρούτο και σερβίρουμε.

ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ