
Πουτίγκα με σιμιγδάλι, τυρί κρέμα και μαρμελάδα βερίκοκο
ΧΡΟΝΟΣ: 95’, ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8, ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
ΥΛΙΚΑ:
Για την πουτίγκα:
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 500 ml γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 αβγά
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
- Λίγο αλεύρι για τη φόρμα
- Μαρμελάδα extra βερίκοκο ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε μία παχιά κρέμα σιμιγδαλιού, η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Απομακρύνουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την κρύα κρέμα σιμιγδαλιού.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε αργά- αργά στο μείγμα του σιμιγδαλιού – τυριού και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία αντικολλητική φόρμα, τοποθετούμε το μείγμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
- Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή και περιχύνουμε κάθε κομμάτι με μαρμελάδα βερίκοκο.